Європейці та американці споживають удвічі більше цукру, ніж це потрібно для нормального функціонування організму. Такий висновок Всесвітньої організації охорони здоров’я. Її фахівці переконані, що надмірне споживання цукру і солодощів призводить до ожиріння та карієсу.

Американські науковці радять зменшити споживання цукру принаймні удвічі — до 50 грамів на день.

Франческо Бранка, директор департаменту ВООЗ зі здорового харчування: «Ці висновки адресовані урядам, які визначають політику, щоб заохочувати людей робити правильний вибір. До прикладу, запровадити податок на продукти з високим вмістом цукру, солі та жиру, забезпечити чіткі етикетки на продуктах, а також вести діалог з харчовою промисловістю, аби зменшити вміст цукру в продуктах».

У ВООЗ кажуть, що цукор повинен становити не більше 10% всіх калорій, які людина споживає протягом дня. А це — 12-15 чайних ложок.

Застереження фахівців стосуються також глюкози, фруктози та сахарози, які зазвичай входять до складу низки продуктів. Так, одна бляшана банка підсолодженого газованого напою може містити до 40 грамів цукру, а це — майже денна норма.

Натомість пропонується споживати цукор, що міститься у свіжих фруктах та овочах.

 Copyright © 2015 euronews