Європейці та американці споживають удвічі більше цукру, ніж це потрібно для нормального функціонування організму. Такий висновок Всесвітньої організації охорони здоров’я. Її фахівці переконані, що надмірне споживання цукру і солодощів призводить до ожиріння та карієсу.
Американські науковці радять зменшити споживання цукру принаймні удвічі — до
Франческо Бранка, директор департаменту ВООЗ зі здорового харчування: «Ці висновки адресовані урядам, які визначають політику, щоб заохочувати людей робити правильний вибір. До прикладу, запровадити податок на продукти з високим вмістом цукру, солі та жиру, забезпечити чіткі етикетки на продуктах, а також вести діалог з харчовою промисловістю, аби зменшити вміст цукру в продуктах».
У ВООЗ кажуть, що цукор повинен становити не більше 10% всіх калорій, які людина споживає протягом дня. А це — 12-15 чайних ложок.
Застереження фахівців стосуються також глюкози, фруктози та сахарози, які зазвичай входять до складу низки продуктів. Так, одна бляшана банка підсолодженого газованого напою може містити до
Натомість пропонується споживати цукор, що міститься у свіжих фруктах та овочах.