Сильна демократія має стати зброєю для України, що переживає непростий етап становлення й розвитку. Таку думку висловив глава Міжнародного республіканського інституту (IRI) Деніел Твайнінг під час зустрічі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Заснований у 1983 році Міжнародний республіканський інститут — неприбуткова неурядова організація, яка пропагує цінності демократії, розвитку громадянського суспільства й захисту прав людини. Протягом останніх 25 років Наглядову раду інституту очолював сенатор Джон Маккейн. І зараз інститут активно співпрацює з представниками Конгресу й Сенату США, зокрема в питаннях підтримки демократичного розвитку України та реформ, що проводить український уряд.

«Для нас велика честь бути в Києві й засвідчити стовідсоткову підтримку вашої держави, — зазначив Деніел Твайнінг. — Тривалий час Наглядову раду інституту очолював сенатор Джон Маккейн. І зараз ми продовжуємо його місію щодо України».

Поважний гість наголосив, що в умовах конкурентного світу питання розвитку — економічного й політичного — набувають особливого значення. «США підтримує вас, ваші реформи і ваші дії», — додав Деніел Твайнінг і зазначив, що однією з найважливіших урядових реформ вважає реформу з децентралізації.

«Ви виконуєте важливу місію в Україні, — цитує слова Володимира Гройсмана департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. — І наші відносини зі США, особливо в цей історичний період, цінні для нас».

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»