Чемпіон світу за версіями IBF, WBA, WBO і IBO в суперважкій вазі українець Володимир Кличко зустрінеться з австралійцем Алексом Леапаї. Останній захист чемпіонських поясів молодший з братів Кличків наприкінці минулого року проводив у Москві. Тоді він за очками в 12 раундах здолав росіянина Алєксандра Повєткіна.

— Стиль Леапаї можна порівняти зі стилем Майка Тайсона, — не скупився на компліменти на передматчевій прес-конференції наш знаменитий земляк. — Я був радий почути, що суперник готовий провести на рингу дванадцять раундів, але от щодо техніки ми знаходимося на абсолютно різних рівнях. Я виграю у нього цієї суботи.

Впевнений у своєму підопічному і тренер діючого чемпіона світу за чотирма версіями.

— Леапаї — дуже сильний і рішучий опонент. На мою думку, бій з ним вкрай небезпечний, — відзначив Джонатон Бенкс. — Стосовно небезпеки я поставив би цей поєдинок вище, ніж бій з Повєткіним. Передовсім тому, що австралійцю немає чого втрачати, а отримати він може все. Що стосується Володимира, то він готовий на відмінно, вмотивований. Я десять років працюю з ним і ще ніколи не бачив його таким сконцентрованим. Леапаї приїхав до Німеччини робити історію, але Кличко знову захистить свої пояси. 

Нагадаю, що український боксер, якого журналісти часто називають Cталевим Молотом, потрапив до топ-п’ятірки найкращих майстрів шкіряної рукавички планети за версією Sports Illustrated. Перше та друге місце в рейтингу посіли американці Флойд Мейвейзер-молодший та Андре Ворд. На третьому опинився Менні Пак’яо, який у квітні побив Тімоті Бредлі. Четвертий — аргентинець Серхіо Мартінес.

Керівництво Всесвітньої боксерської організації (WBO) назвало суддівську бригаду, яка обслуговуватиме поєдинок у німецькому Оберхаузені між Володимиром Кличком (61-3, 51 КО) і Алексом Леапаї (30-4 - 3, 24 KO). Рефері поєдинку буде американець Едді Коттон.

Цей надзвичайно цікавий боксерський поєдинок не зможуть побачити російські уболівальники, повідомив офіційний твіттер братів Кличків.