МОНАРШЕ ОДРУЖЕННЯ. Церемонія весілля відбулася 13 жовтня в Бутані - невеликому гірському королівстві в Гімалаях. 31-річний король Джігме Кхесар Намгьял Вангчук одружився з 21-річною Джетсун Пема.

Наречена пройшла пішки у супроводі процесії монахів до Пунакха-дзонг (Палацу Блаженства) - старовинного замку XVII століття. Його Величність вже чекав на неї, він спустився з трону, щоб привітати наречену.

Король поклав корону на голову дівчини, після церемонії вона стала його дружиною і королевою країни.

Охочих подивитися на церемонію було настільки багато, що організатори встановили намети біля місця її проведення. На вулицях міст Бутану багато людей, всюди висять портрети королівської пари.

Щаслива пара, вона ж королівська! Фото з сайту tsn.ua

Нова королева - зі звичайної родини, дочка пілота цивільної авіації. Хоча її мати - далека родичка бутанської королівської родини. Зараз Джетсун Пема навчається у Лондоні за спеціальністю міжнародні відносини. Прекрасно розмовляє кількома мовами, в тому числі англійською та хінді, захоплюється історією мистецтв.

Король Бутану дуже популярний в своїй країні і за кордоном. По всій Азії, і не тільки в ній, існують клуби шанувальниць молодого монарха, від Індії до Індонезії добре розпродаються присвячені йому брошури і плакати, в Інтернеті можна знайти не одну спільноту закоханих у нього дівчат.

Джігме Кхесар Намгьял Вангчук став регентом ще в 2006 році, а два роки по тому був коронований у віці 28 років, ставши таким чином наймолодшим монархом у світі. У 2009 році він був визнаний одним з найсексуальніших політиків у світі.

ТСН