У Львові пройшов другий медіафорум за участі понад 500 журналістів. 

Теми, які обрали для обговорення представники ЗМІ на черговому медіафорумі у Львові, — війна, корупція і політика.  Цього року організатори вирішували, чи проводити захід, бо у країні війна. Але переміг аргумент, що на нас посунула орда, і саме час згадати про силу слова у боротьбі проти ворога. Медіа в цьому відіграють велику роль. Окрім заявлених тем, домінантою виявилася ще одна, напевне, найважливіша: як інформаційно протистояти кремлівській пропаганді, що прагне нас зламати психологічно, залякати, деморалізувати?

Тож представники українських та західних ЗМІ (у роботі цьогорічного форуму узяли участь майже 500 представників медіа семи країн — України, США, Данії, Польщі, Росії, Німеччини, Білорусі) спільно шукали, як стати незалежними і водночас відповідальними. 

У Львові  зібралися ті, хто  творить  обличчя  нинішнього дня країни на телебаченні, у друкованих  виданнях, в інтернет-ресурсах, кому за об’єктивність, правдивість та неупередженість подання інформації вірить суспільство. Численні дискусії тривали і після засідань, у кулуарах, і поза заявленими обговореннями гострих проблем функціонування ЗМІ, які мають  власну позицію і сміливість говорити  правду. 

— Для нас велика честь, коли так багато талановитих людей збирається для важливої спільної праці. Ми живемо в особливий час, й історики однозначно запишуть цей час нашого життя як українсько-російську війну. Мене часто запитують: коли ця війна закінчиться? Війни не закінчуються — їх або виграють, або програють. Ми хочемо цю війну виграти, незважаючи на ту нефаховість, яку іноді бачимо. Але бачимо і героїзм, і відвагу. Хочу, — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, — побажати всім не лише доброї праці. Хочу, щоб на цьому форумі народилися геніальні прекрасні думки і щоб цей локомотив мав нову динаміку.

А ще Андрій Садовий нагадав про потребу бути відповідальними всім, бо відповідальності дуже бракує — і не тільки чиновникам, політикам, а й представникам медіа. Честь і благородство — ці поняття важливі, а журналісти мають бути сміливими й брати на себе відповідальність.

Робота медіафоруму була насиченою. Учасники мали змогу обговорити найактуальніші з питань роботи ЗМІ, послухати ∂рунтовні, а іноді  надто дискусійні виступи  колег. Із трибуни форуму представники молодої генерації  ЗМІ висловлювали думки, погляди й оцінки стану українських засобів інформації. Вітчизняні медійники водночас мали нагоду дізнатися від західних колег про їхній досвід роботи та світові тенденції, порівняти український досвід із досвідом польським, німецьким, американським. Цікаво було почути, як оцінюють західні колеги-журналісти стан українського інформаційного простору.

Не оминув Львівський медіафорум теми війни. В її висвітленні чимало залежить від вміння кожного телевізійника, газетяра, працівника інтернет-ресурсу об’єктивно розповісти світові про сучасну європейську Україну. Учасники форуму наголосили на необхідності  відкривати Україну світові.