РИНОК ПРАЦІ. Перший в Україні Центр кар’єри розпочав свою роботу на базі Сумського державного університету. Відповідну угоду підписали директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний та ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Необхідність створення такого підрозділу продиктована складною ситуацією на сьогоднішньому ринку праці. Молодим спеціалістам — випускникам складно знайти перше робоче місце, адаптуватися до нових виробничих умов. Відтак кваліфіковані спеціалісти і викладачі вишу та служби зайнятості, представники роботодавців, психологи, юристи допомагатимуть юнакам та дівчатам готуватися до самостійного трудового життя.

У визначені дні і години тут проходитимуть семінари, тренінги, практичні заняття, презентації, спілкування з роботодавцями, мета яких — підвищення рівня самооцінки студентів, опанування ними ефективних форм і методів техніки пошуку роботи, сприяння розвитку підприємницької ініціативи тощо. Двері Центру відчинені для всіх студентів університету, які виявили бажання та потребують допомоги у розв’язанні проблем зайнятості.