Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила Інвестиційну програму ПАТ «Сумигаз» на 2015 рік загальним обсягом 37,9 мільйона гривень. 

Про це повідомив перший заступник голови правління — головний інженер товариства Олександр Деменко, наголосивши, що левову частку, а саме 36,6 мільйона, спрямують на реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж і споруд на них, решту — 1,3 мільйона — на вдосконалення обліку природного газу.

Усі заходи мають сприяти надійності та безпеці експлуатації системи газопостачання Сумщини.

З-поміж запланованого і закупівля спецтранспорту для оперативного реагування під час викликів аварійної служби «104» і 50 одиниць високочутливих приладів для обстеження й діагностики стану газових мереж та споруд на них.

Один із пунктів інвестиційної програми — спрямувати 9 мільйонів гривень для придбання і встановлення більш як 7 тисяч побутових лічильників газу, що передбачено Законом України «Про комерційний облік газу». До слова, нині в області понад 287 тисяч лічильників, тоді як природним газом користуються майже 380 тисяч сімей.