Сумська область стане першою в країні, де найближчим часом спільно з представниками Програми технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні»  розпочнеться реалізація пілотного проекту.

 Про це повідомив керівник групи експертів проекту Колін Меддок за підсумками зустрічі з керівництвом Сумської ОДА та облради. Охарактеризувавши Сумщину як перспективну територію, посадовець висловив готовність допомогти в розробленні Стратегії розвитку області, яка б відповідала європейським вимогам і стала дієвим інструментом для якісних перетворень.

У свою чергу голова Сумської ОДА Володимир Шульга висловив готовність до співпраці з європейськими партнерами. За його словами, Україна заявила про своє прагнення стати повноправним членом Європейського Союзу, тому в наступні роки європейський вектор розвитку для області буде визначальним.

У державі відбуваються якісні зміни, з’являється новий формат  влади. Акцент — на зміцненні самостійності місцевого самоврядування та розширення повноважень громади. Тож європейський досвід підтримки політики регіонального розвитку стане особливо корисним і потрібним для Сумщини.