Під час традиційного передноворічного дипломатичного прийому, влаштованого для керівників дипломатичних місій та представників іноземних держав, Президент нашої країни Петро Порошенко наголосив на тому, що 2014 рік змінив і українців, і європейців. Адже рік, що минає, став роком викликів для усього світу з відстоювання гідності та свободи.

Президент закликав послів підтримати Україну. «Я звертаюсь до всього світу: прошу приєднатись до нас у нашій боротьбі. Приєднайтеся до України в її справі — справі миру, реформ та утвердження людської гідності та свободи», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Петро Порошенко ще раз нагадав іноземним дипломатам про те, як завзято український народ бореться за свою свободу, гідність і можливість іти обраним шляхом. За це ми  заплатили дуже високу ціну, яка вимірюється життями тисяч співвітчизників.

Говорячи про анексію Криму, він заявив: «Ми ніколи не змиримось з таким розвитком подій. Боротьба за повернення Криму триватиме доти, доки не буде відновлено справедливість та історичну правду».

І в цій боротьбі українці високо цінують підтримку інших країн, зокрема Сполучених Штатів Америки. Передусім ідеться про прийняття Акта на підтримку свободи України, а також про активну позицію Канади, Японії, Австралії та низки європейських країн. «Боротьба України за свою незалежність, територіальну цілісність, суверенітет стала моментом істини в наших відносинах з державами світу», — наголосив Президент і висловив переконання, що європейська та євроатлантична інтеграція — безальтернативний шлях для України. Свідчення цьому — підписання Угоди про асоціацію з ЄС, відмова від позаблокового статусу України.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»