Україна хоче подолати не лише нинішні проблеми, а й досягти зростання економіки. Для реалізації різноманітних проектів, особливо у сфері промисловості, нам потрібна масштабніша програма допомоги — залучення партнерів із Канади, США, Японії, країн ЄС. Про це заявив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький під час зустрічі із представниками Світового банку.

«Якщо ми не зможемо створити робочі місця, які б забезпечували доходи людям і продукцію на ринок, то не зможемо вийти з цієї ситуації», — пояснив посадовець.

Директору сектору макроекономіки та фіскальної політики Світового банку Сату Кахконен Валерій Пятницький розповів про поточну макроекономічну ситуацію в Україні. При цьому вказав на головні проблеми: скорочення промислового виробництва, подорожчання енергоресурсів — газу і вугілля, зменшення виробництва машинобудівної галузі, згортання видобувної промисловості, тиск у сфері соціальних виплат. Стабільною він назвав ситуацію у сільському господарстві, оскільки ринки збуту цієї галузі диверсифіковані. Швидкими темпами імплементуються й стандарти ЄС щодо якості продукції і сертифікації.

«Вважаю, що в другій половині 2015 року ми зможемо експортувати всі молочні продукти на ринок ЄС. Для нас важливо запровадити стандарти ЄС, зробити продукти високоякісними й безпечними, адже тоді ця продукція буде прихильніше сприйнята на ринках третіх країн, особливо в Китаї та Індії, де є величезні ринки збуту», — передає слова в.о. міністра прес-служба Мінекономрозвитку.

Сату Кахконен акцентувала, що Україна почала рухатися шляхом структурних реформ. «Реформи в Україні потрібно спрямувати на створення робочих місць.

Того самого дня Валерій Пятницький зустрівся з головою Асоціації торгово-промислових палат Німеччини Мартіном Ванслебеном. «Ми дуже зацікавлені у встановленні добрих економічних відносин між Україною і Німеччиною. Німецькі підприємці планують не залишати Україну, а навпаки розширювати своє представництво тут», — наголосив Мартін Ванслебен. Голова Асоціації торгово-промислових палат Німеччини запропонував провести «круглий стіл» між представниками українського уряду і ділових кіл усіх країн, які працюють в Україні. Також ішлося про створення німецько-української зовнішньоторговельної палати. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»