На недавній сесії депутати Тернопільської обласної ради ухвалили програму матеріально-технічного забезпечення батальйону територіальної оборони краю. Цей документ спільно розробили облвійськкомат і відповідні сектори облдержадміністрації.

Як зазначив виконуючий обов’язки обласного військового комісара полковник Володимир Катинський, у затвердженій програмі окреслили заходи щодо матеріально-технічного забезпечення потреб особового складу батальйону, який створюють, засобами захисту зв’язку та необхідним спорядженням задля підтримання боєготовності та ефективного виконання завдань із захисту державного суверенітету України. На цю справу потрібно орієнтовно понад 4 мільйони 700 тисяч гривень. Кошти братимуть як з обласної скарбниці, так і з інших джерел фінансування.

Формуванням батальйону територіальної оборони переймається військовий комісаріат. Тим часом у краї свій батальйон створюють і правоохоронці. Це має бути підрозділ патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль». Він діятиме у структурі управління МВС України в області. Вже оголосили реєстрацію кандидатів на службу в батальйоні. Склад нового міліцейського підрозділу формуватимуть із числа цивільних осіб-добровольців.