Країни Заходу втрачають терпіння через невиконання Росією мінських домовленостей, спрямованих на мирне вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр, міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк в ефірі радіостанції RMF FM.

«Які конкретні рішення будуть ухвалені завтра (на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ) чи на зустрічі лідерів (держав ЄС в лютому), побачимо, але мені здається, що терпіння Європи, терпіння Заходу поволі вичерпується», – заявив Сємоняк, у відповідь на питання чи наполягатиме Польща на посиленні санкцій Євросоюзу проти Росії.

Cемоняк зауважив, що про такі настрої європейських лідерів свідчить остання заява.

«Звертаю увагу на безпрецедентно гостру заяву лідерів (країн ЄС) з ініціативи президента (Європейської Ради) Дональда Туска. Думаю, що це відповідає сьогоднішньому духу в Європі», – зазначив він.

Вчора заступник голови МЗС Польщі Рафал Тжасковський заявив про те, що Євросоюз має бути готовим не тільки до того, щоб зберегти чинні санкції проти Росії, але й загострити їх.

Нагадаємо, що міністр міжнародної торгівлі Канади Ед Фаст заявив про те, що Канада введе додаткові санкції проти Кремля у зв'язку з обстрілом житлового мікрорайону Маріуполя, унаслідок якого загинули близько 30 мирних мешканців міста.

iPress.ua