У Вінниці на території Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону громада області й міста, відгукнувшись на ініціативу військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію в цьому шпиталі, створила алею Слави героям АТО.

«У Вінницькому військовому шпиталі лікувалися близько двох тисяч військових. Це була їхня ініціатива, яку ми взялися реалізовувати спільно з волонтерами та всіма небайдужими людьми. Алея нагадуватиме про доблесть, яку виявили бійці, захищаючи Батьківщину, і ці події залишаться у пам’яті назавжди», — зазначив начальник Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Сергій Петрук.

Це маленька часточка вдячності всім, хто нині боронить кордони нашої держави. Фото з сайту vmr.gov.ua

На облаштування алеї Слави героям АТО не витрачено жодної бюджетної копійки: кошти надали меценати, волонтери і небайдужі вінничани. До спільної справи долучилося багато українців, зокрема й поранені військовослужбовці, які перебувають на лікуванні у шпиталі, молодь навчальних закладів. Тож урочисте відкриття зібрало військових, представників влади, громадських організацій, волонтерів та молодь. Заступник голови Вінницької обласної держадміністрації Ігор Івасюк назвав цю подію знаковою.

«Це маленька часточка вдячності всім, хто нині боронить кордони нашої держави. Завдяки нашим військовим у нашій області спокій, ми з вами працюємо, діти ходять до школи, пенсіонери отримують пенсії, повноцінно функціонують всі важливі сфери життєдіяльності громади. Ми завжди маємо пам’ятати про тих, хто віддає душу, силу, а нерідко і життя, заради спокою на рідній землі», — зазначив Ігор Івасюк.

На території шпиталю встановили пам’ятний знак, тротуарною плиткою виклали доріжки, облаштовано й лавки, на яких можна перепочити. Алея Слави героїв АТО — це символ єдності наших хлопців, які нині перебувають на сході, і тих, що проходять курс лікування, а також громадськості та волонтерів. Тут захисники зможуть відпочити, поспілкуватися та згадати тих, кого вже немає поряд. Є й плани щодо подальшого впорядкування алеї. Навесні, коли клумби зарясніють квітами, спорудять ландшафтну гірку, яка символізуватиме тяжкі події, що відбуваються тепер в Україні. «А коли здобудемо перемогу і наші хлопці повернуться, встановимо і пам’ятник», — запевнили волонтери.