УРОЧИСТИЙ МОМЕНТ. На традиційній церемонії вшанування лідерів економічного розвитку Івано-Франківська «Тріумф десятиліття» відзначено найуспішніших представників місцевого бізнесу у 12 номінаціях. 

Найкращим керівником і реформатором визнано генерального директора державного підприємства «Карпати» Дмитра Втерковського. Виробниче об’єднання, яке багато років працювало на радянський військово-промисловий комплекс, тепер випускає цілком мирну продукцію — котли, радіо- та електроприлади, залишаючись при цьому на передових позиціях у сфері хай-тек. Вже закуплено технологічну лінію, підготовлені спеціалісти, аби розпочати виробництво телевізорів нового покоління з плоскими екранами, які не поступатимуться зарубіжним аналогам. За потреби, їх можна буде використовувати як монітор до комп’ютера. Також незабаром тут виготовлятимуть обладнання для прийому цифрового телебачення та ігрові приставки із 3D-ефектом.

 Нагороду за кращу місцеву марку отримав Сергій Поліщук. Очолюване ним підприємство постачає вдячним споживачам всієї країни трав’яні, фруктові, ягідні фіточаї — натуральні й екологічно чисті, на основі цілющих рослин Карпатських гір.

Серед лідерів підприємств столиці Прикарпаття — будівельно-монтажний комбінат  «Івано-Франківськбуд», який за 40 років свого існування здав франківцям понад мільйон квадратних метрів житла і збудував майже всі стратегічні промислові й культурні об’єкти краю.

Окрім того, в номінації «Місто-партнер десятиріччя з питань міжнародної співпраці» статуетку «Тріумфу» отримав Люблін (Республіка Польща). Від імені міста-побратима за нагороду, яка засвідчує визнання й високу оцінку двосторонніх партнерських стосунків, подякував директор департаменту з питань неінвестиційних проектів люблінського міського уряду Кшиштоф Лонтка.

Керівники міста не тільки вручали нагороди, а й самі їх отримували. Так, перший секретар Посольства Австрії в Україні, заступник посла Йоганнес Айгнер вшанував міського голову Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса дипломом Ради Європи за друге місце в номінації «Підтримка місцевого підприємництва» в конкурсі кращих практик Ради Європи—2012.