Одразу два живих тризуби відтепер зростатимуть неподалік села Зубрець, що в Бучацькому районі на Тернопіллі: з ялин — в урочищі Рахів, із сосен — на пагорбі при виїзді до населеного пункту. Їх, як і 2,4 гектара молодої діброви, висадили на честь Героїв Небесної Сотні  Ігоря Костенка та Василя Мойсея, життя яких було пов’язане із Зубрецем. Хлопці мали лише по 22 роки. Ігор навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, займався журналістикою, Василь жив у Луцьку.

До речі, саме з ініціативи Василя Мойсея свого часу на пагорбі неподалік Зубреця вперше постав живий малий Державний герб. Не всі деревця за роки прийнялися. Тож нинішнього квітня тризуб оновили сосновими саджанцями. До доброї патріотичної справи, крім лісівників, долучилася місцева влада, депутати, учні та вчителі. Священики благословили добру справу, а відтак на пагорбі, де зростатиме сосновий герб, освятили три прапори: Державний синьо-жовтий, а також чорно-червоний, що символізує боротьбу українських патріотів, і синій європейський. Прозвучала й пропозиція щодо створення на цьому місці своєрідного сільського меморіального комплексу на честь майданівців, де стояли б, серед іншого, намет, бочка з дровами, лежали б шини, а огорожею слугував би колючий дріт.

Депутати сільради нещодавно ухвалили рішення про перейменування двох вулиць у Зубреці на честь українських героїв Ігоря Костенка та Василя Мойсея.

Уже вкотре у краї державний символ постав із живих дерев. Понад 100 сосен у формі тризуба кілька років тому восьмеро юнаків висадили на схилах узгір’я, що поблизу княжого міста Теребовля.