Туреччина збирається надіслати своїх спостерігачів на президентські вибори в Україні і наполягає на захисті виборчих прав кримських татар. 

Про це сказав президент Туреччини Абдулла Гюль під час зустрічі в вівторок із народним депутатом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба нардепа, передає УКРІНФОРМ.

«Туреччина готова надіслати своїх спостерігачів і окремо наголосила на необхідності захисту виборчих прав кримських татар", - йдеться в повідомленні.

Під час переговорів також підкреслювалося, що Туреччина ніколи не визнає Крим російським, для неї він завжди залишатиметься українським. Анкара так само не визнає результатів так званого референдуму. Туреччина чітко задекларувала і дотримується позиції по демілітаризації Криму.

Порошенко наголосив на спільному баченні та твердому переконанні в тому, що в майбутньому спільними зусиллями Криму повернуть український статус. Він подякував Туреччині, яка проводить чітку політику підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, як в ООН, так і в інших міжнародних організаціях.

Крім того, Порошенко акцентував на тому, що Туреччина підтримує Україну в її діяльності щодо наведення порядку на своїй території, включаючи східні області, і докладе значних зусиль в координації зі своїми союзниками, щоб забезпечити мир і спокій в Чорноморському регіоні. Під час зустрічі були детально обговорені подальші спільні кроки по забезпеченню безпеки в цьому регіоні.