Слов’янський міськрайонний суд виніс вирок громадянину Російської Федерації: його визнано винним у причетності до створення терористичної організації і призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років. Досудовим слідством встановлено, що житель Рязанської області ще торік у лютому прибув до АР Крим, де активно допомагав «зеленим чоловічкам» анексувати українську територію. Далі поїхав «розхитувати» Донбас і вступив до збройного угрупування самопроголошеної «ДНР».

«Він разом з іншими членами терористичної організації «ДНР» брав участь у масових заворушеннях у Донецьку та Донецькій області, — повідомили в обласній прокуратурі Донеччини. — Зокрема, 14 червня 2014 року бойовик та його поплічники, маючи при собі зброю, вирішили напасти та підірвати блокпост біля с. Юрківка. Однак під час нападу його затримали військовослужбовці ЗСУ».

Дії прихильника «терористичного туризму» підпадають відразу під кілька статей КК України, йому інкримінують такі кримінальні правопорушення: створення терористичної організації, створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Зважаючи на трагічні наслідки, до яких на сході України призвела злочинна діяльність цього та йому подібних «братів» із сусідньої країни, вирок  винесли навіть дуже гуманний.