Залучення інвестицій, налагодження прямих ділових контактів з європейськими партнерами, поступове просування вітчизняних товарів на міжнародні  ринки. Ось над чим працюватимуть представники Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) у Брюсселі. Все це потрібно Україні для швидкої модернізації промисловості, створення товарів з високою доданою вартістю та нових робочих місць.

«Важлива для нас співпраця з об’єднанням «Вusinesseurope» — найбільшою організацією підприємців та роботодавців ЄС, в яку входить понад 40 національних асоціацій підприємців Старого світу. Нам потрібен європейський досвід, технології, а також широка інформаційна політика щодо економічних перспектив України», — цитує слова президента УСПП Анатолія Кінаха прес-служба організації.

Він нагадав, що початок повноцінного функціонування зони вільної торгівлі з ЄС стартує вже з 1 січня 2016 року, а більша частина нашої економіки досі не готова. Не впорядкована державна промислова політика, занадто повільний хід реформ ускладнюють оновлення економіки. Але навіть за умови соціально-економічної кризи важливо просувати українських виробників на ринки ЄС, оскільки це єдиний шлях, який існує для прогресу та розвитку вітчизняної економіки. 

Тісні контакти українського бізнесу зі структурами ЄС — це запровадження в Україні технічних і санітарних стандартів ЄС, взаємне визнання сертифікатів відповідності на продукцію, сприяння в гармонізації податкового законодавства до положень і норм ЄС тощо.

Нове представництво працюватиме над підготовкою бізнес-саміту, який відбудеться у Брюсселі 6—7 травня, а також травневого саміту «Східного партнерства» у Латвії, де український бізнес розкаже про свої можливості. 

Відділ економіки
та державного управління
«Урядового кур’єра»