Питання було внесено на голосування депутатів псевдоглавою Криму Сергієм Аксьоновим. Його підтримали одноголосно 65 депутатів, повідомляє Еспресо.TVз посиланням на ПРАЙМ.

«Рухоме і нерухоме майно Кримської філії публічного акціонерного товариства «Укртелеком», розташованого на території Республіки Крим, у складі необоротних (у тому числі нематеріальних) і оборотних активів, що перебувають на його балансовому і позабалансовому обліку станом на 17 березня 2014 року, включити в перелік майна, який обліковується як власність Республіки Крим», – йдеться в постанові, прийнятій на сесії «кримського парламенту».

Крім того, у власність республіки перейшло і кримське майно дочірньої компанії «Укртелекому» ТОВ «ТриМоб», яка надавала послуги стільникового зв'язку.

На території півострова функціонували дві філії «Укртелекому»: одина з центром у Севастополі, друга – в Сімферополі. Кримське відділення «Укртелекому» обслуговувало понад 80% кримських абонентів фіксованого телефонного зв'язку, а також надавало послуги швидкісного інтернету та мобільного оператора «ТриМоб», на підставі угоди з яким кримські абоненти»МТСMTSS + 2,26% Україна» отримували можливість здійснювати дзвінки за українськими тарифами.

Вчора офіс ПАТ «Укртелеком», який належить структурам українського бізнесмена Ріната Ахметова, на території тимчасово окупованого Криму захоплено озброєними людьми.