ОБНОВИ. У Лисянці на Черкащині відкрито завод з виробництва хлібобулочної продукції. Досі місцевим жителям доводилося споживати хліб, який завозився з інших регіонів, а про власне виробництво, що, окрім випуску свіжих паляниць, забезпечувало роботою чимало людей, нагадували лише занедбані будівлі колишнього заводу.

Позаторік приватні підприємці  з м. Тального Степан та Ярослав Руді придбали приміщення й розпочали реконструкцію. Чимало довелося попрацювати, адже сучасне підприємство має відповідати всім технологічним вимогам та нормативам, у тому числі й з безпеки праці. І ось ремонтні роботи завершені, й завод розпочав випуск продукції. Сьогодні відбудоване й оснащене новітнім устаткуванням підприємство вже випускає щозміни близько тисячі хлібобулочних виробів. Жителі районного центру задоволені як смаковими якостями продукції, так і прийнятними цінами. Керівник заводу планує довести асортимент до 30 видів на різні смаки й ціни.

Для такого невеликого міста як Лисянка, де роботу знайти дуже важко, кожне робоче місце — на вагу золота. Не залишились осторонь відновлення роботи підприємства й фахівці районного центру зайнятості, які допомагали адміністрації з добором персоналу, консультували з питань законодавства про працю, зайнятість, соціального страхування на випадок безробіття. Як результат, за сприяння служби зайнятості тут працевлаштовано 7 осіб, а в планах власника виробництва створити ще 13 робочих місць.