Генеральний прокурор Мексики заявив, що має свідчення смерті всіх 43 студентів, які зникли 4 місяці тому. Хесус Мурільйо Карам каже, що група слідчих допитала 99 свідків у цій справі, включно з членами злочинного угруповання, яке імовірно було причетне до їхнього убивства. Мексиканська влада вперше офіційно підтвердила смерть студентів.

«Різноманітні елементи слідства та висновки, до яких ми прийшли у його ході, дали нам підстави логічно і беззаперечно встановити, що студентів педагогічного коледжу захопили, убили, спалили їхні тіла у сміттєпереробнику та викинули до річки Сан-Хуан. У цьому полягає істинний перебіг подій»,– каже прокурор.

Наразі було ідентифіковано кістки лише однієї з жертв, коли обпалені кістки цієї людини відправили на аналіз ДНК до лабораторії в Австрії.

Трагедія сталася наприкінці жовтня, коли група студентів вирушила до штату Герреро на півдні Мексики. Прокурор каже, що злочинне угруповання захопило їх, вирішивши, що молоді люди належали до ворожої кримінальної групи.

Родичі загиблих відмовляються вірити словам генерального прокурора і вимагають додаткових доказів смерті студентів.

У понеділок у Мехіко пройшли протести родичів та друзів зниклих студентів з вимогами пришвидшити слідство.

Copyright © 2015 euronews