Перемогою в суді завершилися спільні зусилля громадської організації «Фонд розвитку Миколаєва» та городян щодо захисту права споживачів житлово-комунальних послуг. Відповідне рішення ухвалив Центральний районний суд міста Миколаєва. 

Фонд ще торік 19 травня подав адміністративний позов щодо скасування двох рішень Миколаївського міськвиконкому від 17 квітня 2014 року, якими підвищено тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, а також на послуги із захоронення, перевезення та вивезення твердих побутових відходів. Перше засідання суду відбулося 20 червня 2014 року. У своєму виступі на дебатах представник фонду заявив, що ці рішення міськвиконкому порушують право жителів Миколаєва на справедливе  одержання якісних послуг, визначене Конституцією України. Вони суперечать законам «Про житлово-комунальні послуги», «Про доступ до публічної інформації» та деяким нормативно-правовим актам органів державної виконавчої влади. Зокрема, про зміни тарифів вивізники сміття зобов’язані були повідомити городян не менш ніж за 20 днів. Однак їх взагалі не попереджали — рішення підписав тоді ще тимчасовий міський голова, і його опублікували, попри незгоду з ним юриста міськвиконкому. 

Керівник Фонду розвитку Миколаєва Михайло Золотухін зазначив: «Наше місцеве самоврядування настільки швидко і кулуарно підняло тарифи, що складається враження, ніби йому просто заважають люди. Але чиновники забувають, що вони перебувають на службі у городян і надають послуги, за які люди сплачують податки. І дотримуватися законних процедур — обов’язок чиновника». 

Суд підтримав громадськість і постановив: «Скасувати рішення виконкому Миколаївської міської ради №343 від 17.04.2014 року «Про коригування тарифів на послуги із захоронення, перевезення та вивезення ТПВ для споживачів м. Миколаєва» та рішення №344 від 17.04.2014 року «Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».  

Звісно, представники відповідача зможуть оскаржити рішення суду. Але воно підтверджує першу перемогу миколаївців над незаконними діями чиновників.