Перший музичний запис «короля рок-н-ролу» Елвіса Преслі, зроблений ним влітку 1953 року, і його перші водійські права підуть з молотка в США, повідомляє espreso.tv з посиланням на ТАСС.

Аукціон проведуть у день, коли музиканту виповнилося б 80 років, – 8 січня 2015 року.

В червні 1953 року 18 річний Преслі прийшов в студію звукозапису Sun Studios в місті Мемфіс (штат Теннессі), заплатив чотири долари і записав на ацетатну грамплатівку дві пісні – «My Happiness» и «That's When Your Heartaches Begin». Вважається, що юнак хотів подарувати цей запис своїй матері. Однак у них вдома не було програвача, і Преслі пішов послухати платівку до друга. Там музикант залишив запис, і в підсумку його мама цей подарунок так і не отримала.

«Запис Елвіса виставляється на аукціон вперше. Він перебував у приватних руках з моменту створення більше 60 років тому», – відзначили організатори торгів.

Торги пройдуть у маєтку музиканта «Грейсленд» у Мемфісі, який зараз є музеєм.

Загалом, на торги виставляються 68 предметів, пов'язаних з ім'ям Преслі, в тому числі його перші водійські права. Виконавець отримав їх в березні 1952, коли йому було 17 років. З молотка піде також шкіряна куртка Елвіса Преслі, в якій він знявся у фільмі «Хай живе Лас-Вегас» (Viva Las Vegas, 1964).

Яку суму розраховують виручити організатори торгів, невідомо. У серпні «Кадилак» Преслі був проданий за 81,2 тис. доларів.

Преслі помер в 1977 році у віці 42 років.