ПІДРАХУНКИ. Жертвами зіткнень антиурядових демонстрантів із лояльними режиму президента Башара Асада силами в  Сирії  стали вже 4 тисячі осіб, включаючи 307 дітей, ще 14 тисяч осіб заарештовано. Про це повідомила комісар  ООН  із прав людини Наві Піллай, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  Reuters.

«Ми вважаємо, що в Сирії загинули не менше чотирьох тисяч осіб і згідно з отриманою інформацією кількість жертв значно перевищує цю цифру», – заявила Наві Піллай на прес-конференції в Женеві. Комісар закликала світову спільноту вжити «термінові і ефективні заходи для захисту сирійського народу».

Демонстрації з вимогами розширення свобод і відставки правлячого 11 років Асада-молодшого, що успадкував пост від батька, почалися в Сирії в березні на хвилі революційної «арабської весни». Влада силою придушувала протести, що призвело до численних жертв серед мітингувальників, поліцейських і військових. Минулого понеділка Комісія ООН із розслідування ситуації в Сирії визнала військових і сили безпеки країни винними в злочинах проти людяності.

Раніше ООН повідомляла про 3,5 тисячі жертв антиурядових протестів у Сирії. Сирійська влада говорить про понад 1,5 тисячі загиблих з обох сторін, у тому числі про 1,1 тисячі співробітників правоохоронних органів.