«Перша українська олімпійська кампанія — це перший і найважливіший крок у серйозній роботі з розкручування України в її прагненні стати господинею Олімпіади. А те, що Ігри потрібні Україні, не викликає сумніву. Країні потрібні такі проекти», — заявив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка під час представлення концепції в головному медіа-центрі Олімпійських ігор у Сочі, де були присутні члени Міжнародного олімпійського комітету, спортсмени та вболівальники.

У свою чергу генеральний директор Заявочного комітету Львів-2022 Сергій Гончаров розповів про заявочний процес. «Тут, на Олімпійських іграх, як ніде відчувається дух змагання. Сьогодні змагаються не тільки спортсмени, а й держави — за право приймати майбутні Ігри. Україні непросто буде перемогти: наші конкуренти — сильні члени олімпійської родини. Багато міст з їх числа і не тільки мають досвід подачі заявок, яку Україна готує вперше. Але ми готові до конкуренції», — наголосив Сергій Гончаров.

Він також зазначив, що заявка Львів-2022 унікальна, адже в умовному радіусі п’яти годин їзди від Львова на автомобілі проживає понад 21 мільйон людей. І щоб ефективніше використовувати потенціал Львова та всіх Карпат, необхідний розвиток інфраструктури й туристичних об’єктів.

Таку саму думку висловив і міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін. За його словами, спортивна інфраструктура Карпатського регіону розвинена недостатньо. Тож і українці, й іноземні гості виграють від того, що в Україні, в безпосередній близькості до кордону з Євросоюзом, з’являться сучасні спортивні об’єкти. А економічний ефект від підготовки до Олімпіади-2022 відчує вся країна. «Ігри-2022 дадуть поштовх для розвитку регіону мінімум на 20—30 років уперед. І цей поштовх відчує вся Україна, оскільки для виконання робіт знадобиться продукція промислових підприємств усієї країни», — підкреслив Равіль Сафіуллін.

Зі свого боку заступник міського голови Львова Андрій Москаленко запросив журналістів, спортсменів та олімпійських експертів відвідати Львів, щоб особисто переконатися в унікальності стародавнього міста та насолодитися відпочинком у Карпатах. «Львів — цікаве мультикультурне гостинне місто з багатою історією, його величезна культурна спадщина — це відкриття для світової спільноти. Центр нашого міста внесено до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. А найбільша наша цінність — люди, які живуть у нашому місті. Саме завдяки їм місто має таку чудову атмосферу. У Львова вже є досвід проведення міжнародних спортивних подій, наприклад Євро-2012, і ми будемо готові на найвищому рівні приймати Олімпіаду-2022», — заявив Андрій Москаленко.

А віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул звернувся до українських спортсменів і вболівальників: «Над олімпійським Сочі майорить український прапор. Цей прапор — не просто символ України. Це символ нашої віри в перемогу тут, у Сочі. Нашим спортсменам — хто вже фінішував у змаганнях, а хто проводить останні тренування та налаштовується на боротьбу — потрібна наша підтримка. Цей прапор піднято, щоб вони знали: вся Україна — від Луганська до Львова і від Севастополя до Чернігова — вболіває за нашу Олімпійську збірну», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба. 

Також під час презентації концепції заявки-2022 Олександр Вілкул та Сергій Бубка презентували логотип заявки.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»