На приміщенні Сумської ЗОШ № 9 відкрили меморіальну дошку на честь її колишнього учня Сергія Табали, який загинув 6 листопада минулого року під час захисту Донецького аеропорту (розповідь про цей подвиг в «УК» від 21.11.2014 р.). У безсмертя він пішов 18-річним…

Перед присутніми виступила мама Сергія Оксана Табала. Вона розповіла про сина, яким він був у повсякденні, наскільки мав загострене відчуття справедливості. Громадський активіст і старший побратим Сергія Микола Сурженко впевнений: ім’я молодого героя назавжди залишиться на скрижалях історії рідної країни.

За словами Сумського міського голови Олександра Лисенка, на таких, як Сергій, тримається Україна, її слава і честь. Тож нинішнє і майбутні покоління з глибокою вдячністю згадуватимуть  подвиг земляка, який віддав за Вітчизну найдорожче — своє молоде життя.

Того ж дня під час чергової сесії Сумської міськради Олександр Лисенко вручив Оксані Табалі посвідчення про присвоєння її сину звання «Почесний громадянин міста Суми». Цієї високої відзнаки він удостоєний  «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу».