Понад 900 найкращих юних атлетів розпочнуть боротьбу за нагороди ХІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що відкриється 25 січня в австрійському містечку Чаггунс.

«Уперше змагання турніру прийматимуть одразу дві країни — Австрія та Ліхтенштейн. Цей історичний факт відіграє ключову роль у тематиці церемонії. «Насолоджуйся спортом» — саме в такому позитивному настрої відбуватиметься захоплююче спортивне свято», — повідомив журналістам генеральний директор ЄЮОФ-2015 Філіп Гроборш.

Нашу країну на змаганнях представлятиме 21 спортсмен. Українці виступатимуть у 7 видах спорту з 8: біатлоні, гірських лижах, лижних гонках, сноубордингу, стрибках з трампліна, фігурному катанні та лижному двоборстві.

Найчисельніший склад у наших біатлоністів — в олімпійській команді їх восьмеро. Нині юні біатлоністи продовжують підготовку до престижного старту в Тисовці на Львівщині.

«Підготовка до олімпійського фестивалю йде за планом. Проблем ніяких не має. Сніг у нас є. Команда тренується тричі на день. У всіх настрій бойовий, тож кожен з великою відповідальності ставиться до своєї роботи», — сказав у коментарі прес-службі НОК України тренер біатлонної команди Ігор Ященко.

Сам молодий фахівець, він зазначив, що для хлопців та дівчат ЄЮОФ-2015 стане першим дуже серйозним та відповідальним випробуванням у кар’єрі. «Для них ці змагання — перший досвід, можна сказати, перший іспит на міцність. У них є чудовий шанс продемонструвати свої сили та заявити про себе на міжнародній арені», — додав тренер.

А доки спортсмени проводять тренування перед стартами, справжній олімпійський вогонь, запалений за давньою традицією жрицею античного храму Гери від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала на стадіоні «Панатінаїкос», де в 1896 році вперше відбулися сучасні Олімпійські ігри, подорожує містами Австрії та Ліхтенштейну. Понад 700 учнів та відомих олімпійців пронесуть його, аби 25 січня ввечері вогонь спалахнув у чаші споркомплексу Montafon Nordic. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»