Учасників АТО на Донбасі, а також членів їхніх родин та сім’ї загиблих бійців місцева влада Черкащини звільнятиме від сплати за «комуналку».  Такі рішення уже ухвалили в 10 районах та містах обласного підпорядкування. Як розповіла перший заступник начальника управління ЖКГ облдержадміністрації Людмила Зарічна, відшкодування цих витрат здійснюватимуть за рахунок місцевих бюджетів. Для цього депутати місцевих рад обрали два шляхи: вони вносять зміни до вже чинної комплексної програми «Турбота» або приймають нові рішення щодо такої компенсації.

Тож не платити за комунальні послуги або ж розраховувати на часткову компенсацію учасники АТО та їхні родини уже можуть у містах Ватутіне, Золотоноша й Канів, а також у Драбівському, Звенигородському, Тальнівському, Уманському, Черкаському, Чигиринському та Чорнобаївському районах. 60 черкащанам встановлено статус членів сімей загиблих учасників АТО.

За попередніми даними, питання щодо звільнення родин учасників АТО від квартплати планують порушити на найближчих сесіях місцевих рад у Шполянському та Монастирищенському районах.

До того ж своїм розпорядженням очільник області Юрій Ткаченко доручив місцевим владним структурам вжити відповідних заходів для звільнення родин учасників АТО від сплати за житлово-комунальні послуги.