Навіть злива не завадила учасникам велопробігу «За єдину Україну!» в Запоріжжі  через ціле місто з лівого берега Дніпра на правий з гідністю провезти державні прапори нашої Батьківщини. На захід, ініційований громадською організацією «Сокіл», минулої суботи зібралися  сотні людей, зокрема понад 50 велосипедистів, а також група підтримки на автомобілях. 

— Прагнемо, щоб люди відчули духовне  піднесення, — підтвердив керівник громадської організації  «Сокіл» Сашко Фролов. — Закликали через соціальні мережі, і ось попри негоду запоріжці зібралися на наш патріотичний захід.

Представники запорізьких ЗМІ також узяли участь у цьому велопробігу. До того ж, саме вони  забезпечили всіх велогонщиків національною символікою: кожному велосипедистові вручили прапорці та прапори України. Хлопці  й дівчата за допомогою скотчу закріпили маленькі прапорці на кермі, а великі накинули собі на плечі.

Запорізькі активісти започатковують Веломайдан. Фото надане автором

Усюди на  маршруті велосипедистів-патріотів зустрічали запоріжці також  із  синьо-жовтими прапорами: паралельно у місті  проходила акція «Живий ланцюг заради об’єднання України». Люди  взялися за руки, автомагістраллю Дніпрогесу з’єднавши два береги Дніпра, співали гімн України. Вони щиро вітали патріотичний велопробіг. Велосипедистам також сигналили зустрічні й попутні автомобілі, махали з вікон мешканці навколишніх будинків.

— Молодь і тут,  як і завжди, на передовій! Вона виступає каталізатором об’єднання і відродження в українському суспільстві духу патріотизму, — коментує подію голова  клубу «Веломир Запорожье» Станіслав Корягін. — Учасники патріотичного велопробігу показали всім, хто цього ще не зрозумів, що Запоріжжя — край патріотів, запоріжці люблять свою Батьківщину і хочуть, щоб Україна була унітарна, цілісна і незалежна. І незалежність цю ми готові будь-що  відстоювати.

Цього самого дня грандіозний автопробіг під національними прапорами  «За єдину Україну!» пройшов у Мелітополі (Запорізька область). Як підтвердили  організатори, ідея заходу — показати, що Україна єдина, що українці, незалежно від етнічної належності, віросповідання та політичних поглядів, люблять свою Батьківщину і будуть вірні їй завжди.