Уряд Сполучених Штатів Америки надасть Україні фінансову підтримку у вигляді державних гарантій обсягом два мільярди доларів.

Відповідну декларацію підписали міністр фінансів України Наталя Яресько та міністр фінансів США Джейкоб Джозеф Лью, повідомляє Gazeta ua.

«Сьогодні між Сполученими Штатами Америки та Україною було підписано декларацію про співробітництво у сфері надання кредитних гарантій. Уряд Сполучених Штатів Америки надає Україні кредитних гарантій в обсязі два мільярди доларів. Це дозволить Україні більш активно впроваджувати вже розпочаті реформи, а також залучати міжнародні фінансові кредити на більш сприятливих для України умовах», – зазначила Яресько.

Вона подякувала уряду США за підтримку в непростий для України час: «Ми високо цінуємо такий крок наших американських партнерів».

Ця фінансова допомога США є частиною більш широкого міжнародного пакету підтримки України в проведенні реформ і відновленні фінансової стабільності.

Раніше у Міністерстві фінансів США заявляли, що Сполучені Штати мають намір надати один мільярд доларів кредитних гарантій уряду України в першій половині 2015 року, за умови, що Україна дотримуватиметься програми реформ, яку вона узгодила з МВФ.

«Якщо Україна досягне прогресу у сфері реформ і, якщо цього вимагатимуть обставини, адміністрація США буде готова, спільно з Конгресом, щоб забезпечити додатковий один мільярд доларів кредитних гарантій наприкінці 2015 – для загальної потенційної підтримки на два мільярди доларів у 2015 році», – йшлося в повідомленні прес-служби відомства.