У рамках робочого візиту до Республіки Польща віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко зустрівся з маршалком Сейму (спікером парламенту) Польщі Радославом Сікорським. Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні в умовах російської агресії, а також перспективи європейської інтеграції.

«Запорука успіху України на шляху до Європи — проведення реформ, незважаючи на ситуацію на сході», — підкреслив Радослав Сікорський.

В’ячеслав Кириленко подякував за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, яку надає Польща та особисто Радослав Сікорський, а також запевнив, що в Україні немає іншого шляху, крім перемоги у війні та швидкого проведення реформ.

Теми гуманітарної співпраці було обговорено в ході зустрічі з головою Інституту національної пам’яті Польщі Лукашем Камінським. В’ячеслав Кириленко подякував польській стороні за плідну співпрацю і підтримку України в протистоянні російській агресії, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. Під час розмови В’ячеслав Кириленко та Лукаш Камінський домовилися про обмін  досвідом у дослідженні історії двох країн, продовження співпраці між інститутами національної пам’яті  України та Польщі.

«Наші два вільні народи завжди можуть вести відкритий і довірливий діалог з усіх, навіть складних питань спільної історії», — запевнив Лукаш Камінський. Він наголосив, що історія не повинна впливати на сучасність, а також на високий рівень взаємної довіри та солідарності між нашими державами і народами.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»