АПК. Уже з 24 липня чотири українських підприємства, що виробляють продукцію птахівництва, розпочнуть експорт до країн Європейського Союзу. Зокрема дозвіл на це отримали ПАТ «Миронівська птахофабрика», «Миронівський м’ясопереробний завод «Легко», ТОВ «Агромарс» і ТОВ «Птахофабрика «Снятинська Нова». Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Торік у грудні ухвалено рішення про включення України до списку країн, які мають право експортувати продукцію птахівництва до ЄС. Відтоді на підприємствах, які хотіли вийти зі своєю продукцією на європейський ринок, тривали перевірки. Виробництво мало відповідати всім вимогам законодавства ЄС», — зазначив міністр.

За словами очільника відомства, за результатами перевірок Державна ветеринарна та фітосанітарна служба надала генеральному директорату Європейської комісії з питань захисту здоров’я та прав споживачів (ГД САНКО) перелік підприємств для ухвалення рішення.

У Держветфітослужбі зазначають, що отримання українськими підприємствами дозволу на експорт харчових продуктів тваринного походження — надзвичайно важлива подія. Для цього необхідно було підтвердити, що чинна система державного контролю забезпечує належний рівень безпечності продуктів птахівництва. На всіх підприємствах, які здійснюватимуть експорт до ЄС, запроваджено систему контролю якості НАССР.

Як зазначає прес-служба Мінагрополітики, для України як аграрної країни це дуже важлива подія, оскільки вітчизняні виробники вперше отримали можливість постачати європейським споживачам не лише сировину, а й готові харчові продукти. 

Незабаром європейці зможуть оцінити якість нашої курятини. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Відділ новин
«Урядового кур’єра»