Укрзалізниця в рамках впровадження антикорупційних механізмів підключилась до Єдиного порталу повідомлень викривачів Національного агентства з питань запобігання корупції. Це захищена система, за допомогою якої можна швидко та зручно подати повідомлення про корупцію, контролювати стан і результати його розгляду, отримати інформацію про статус викривача. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«Посилюємо боротьбу з корупцією та у тісній співпраці з НАЗК надаємо важливий інструмент – можливість для кожного громадянина, для працівників залізниці швидко і, головне, захищено повідомити про факти корупційних дій на об’єктах залізничного транспорту. Укрзалізниця декларує нульову толерантність до будь-яких корупційних проявів і робить усе для їх викорінення», – наголосила директор Антикорупційного офісу АТ «Укрзалізниця» Юлія Азаріна.

Щоб подати повідомлення, необхідно:

  • обрати організацію, про корупцію, в якій потрібно повідомити; 
  • вказати, хто вчинив правопорушення; 
  • написати свої особисті дані (у разі подання повідомлення з зазначенням відомостей про себе);
  •  вибрати правопорушення, про яке необхідно повідомити; 
  • зазначити джерело отримання інформації, обставини правопорушення та прикріпити підтверджуючі матеріали.

Після завершення всіх дій заявник отримує унікальний ідентифікатор, за допомогою якого можна перевіряти статус повідомлення, набуття статусу викривача та права користування правами та гарантіями викривача в разі набуття такого статусу.

Важливим фактором є те, що портал гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних.

Нагадаємо, що Укрзалізниця завершила побудову антикорупційної інфраструктури. Вона забезпечить ефективні механізми та запобіжники для ліквідації та унеможливлення будь-яких проявів неправомірних дій.