У Слов’янську місцеві педагоги і школярі провели урок мужності, присвячений Дню захисника України. Учні трьох шкіл підготували святкову програму для бійців, які виконують завдання в межах операції Об’єднаних сил. У гості запросили представників військової частини 3035 Національної гвардії України та Слов’янського об’єднаного міського військового комісаріату. Під час зустрічі з військовослужбовцями присутні вшанували пам’ять загиблих земляків — учасників АТО, серед яких випускники цих шкіл.

А військові, висловивши вдячність школярам і вчителям, розповіли, як старовинне храмове свято козаків закономірно стало загальнонаціональним після початку підступної воєнної агресії сусідів і подальшої гібридної війни.

«Це свято особливе, адже в ньому поєдналися мужність і непохитність воїнів і молитви наших матерів, дружин і дітей. Щоразу, коли над нашою країною нависала небезпека, всі вкотре згадували про цей день і людей, які зі зброєю в руках ставали на захист від загарбників», — каже молодший лейтенант Сергій Молотков.

А оскільки військові переймаються безпекою жителів краю не тільки на передовій, а й у тилу, гвардійці під час спілкування зі школярами вкотре нагадали їм про мінну небезпеку і порядок правильних дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів у місті й за його межами на місцях минулих боїв.