«Бойовики відповідальні за ситуацію на територіях, що їм тимчасово підконтрольні. Однак українська влада не може лишатися осторонь проблем, які спіткали мирне населення на цих територіях. Саме тому цих людей забезпечують і теплом, і електроенергією. А сьогодні влада направила їм продукти  харчування та товари першої необхідності». Про це вчора у Харкові під час відправки гуманітарного вантажу на Донбас сказав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. 

«Ми щиро співчуваємо кожній людині, яка з якихось причин не змогла покинути ці небезпечні території, й робимо все, щоб максимально допомогти. Ніхто в Україні не залишається байдужим до долі цих людей.

Жителі кожного регіону, благодійники, волонтери долучилися до роботи з підготовки гуманітарного вантажу, і ми сподіваємося, що ця допомога потрапить до тих, хто її потребує», — передає позицію урядовця його прес-служба.

За словами віце-прем’єра, керівництво Донецької та Луганської областей проводить роботу щодо можливості доставити гуманітарний вантаж населенню та соціальним закладам, які перебувають на територіях, підконтрольних бойовиками.

Геннадій Зубко висловив подяку голові ДСНС України Сергієві Бочковському та рятувальникам, які протягом всього часу конфлікту на сході забезпечують безперебійну роботу з надання всебічної допомоги мирному населенню.

Інспектуючи хід робіт із розгортання модульного містечка в Харкові, урядовець заявив, що монтаж модульних будинків для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб із Донецької та Луганської областей та необхідних інженерних комунікацій необхідно завершити до кінця року. 

Тут уже змонтовано 189 модулів, підключено їх до інженерних мереж і укомплектовано меблями. Залишились роботи з підключення резервного генератора, облаштування території та головне — підключення містечка до міських мереж електропостачання. Загалом готовність містечка оцінюють на 99%.

ДОВІДКА «УК»

За дорученням Президента і Прем’єр-міністра України 25 грудня на схід України спрямували 326 тонн гуманітарного вантажу вартістю близько 2 мільйонів гривень. Сюди входять продукти харчування та засоби особистої гігієни. 

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»