НЕГОДА. Станом на ранок 8 квітня підйом грунтових вод та часткове затоплення спостерігається у 89 населених пунктах України, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Внаслідок опадів та сніготанення відмічається підйом грунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 89 населених пунктах 9 областей та м.Києві», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, підтоплення зафіксовано в Вінницькій, Волинській, Хмельницький, Житомирський, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській і Чернігівській областях, а також у Києві.

За інформацією Гідрометцентру, 8 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,3 - 0,5 м) на річках басейну Прип'ять (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому районах. Можливе досягнення відміток підтоплення присадибних ділянок в окремих населених пунктах Підволочиського району (Тернопільська область), Волочиського району (Хмельницька область), Сокальського району (Львівська область); Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському районах (Рівненська область), Тисменицькому районі (Івано-Франківська область).