Багатим на перевірки щодо професійної придатності був для працівників Закарпатської митниці ДФС минулий рік. Проведено 19 службових розслідувань та 40 оперативних перевірок, за результатами яких троє митників позбулися роботи. 

— Щодо двох із них матеріали спрямовано до прокуратури, — каже начальник митниці Вадим Симчера. — Ще 59 працівників нашої структури за допущені порушення притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

— Перевірку на прозоре походження доходів митників здійснюють податківці. Зокрема Ужгородська податкова інспекція перевіряє доходи 500 митників. Саме стільки документів про їхній майновий стан та джерела доходів отримали в інспекції для аналізу.

— Перевірятимемо правдивість відомостей, внесених у податкові декларації та інші звітні документи. Нас цікавить те, що є у власності чиновника і чи міг він це придбати за офіційні доходи. Ці вимоги узгоджуються із Законом «Про очищення влади», — сказала начальник інспекції Марія Бадида. — Документи кожного працівника докладно перевіряємо. Потрібні документальні підтвердження щодо всіх видів нерухомості, землі, авто, яхт тощо. Ми повинні знати, коли і як їх куплено, оформлено. Подаємо запити до відповідних відомств і отримуємо від них підтвердження. Кожен чиновник зобов’язаний довести органу фіскальної служби достатність його офіційних доходів для придбання майна.