Наукові дослідження показали, що екстракт базиліка має властивості антиоксиданта, захищаючи організм від вільних радикалів і посилюючи імунний захист організму.

Саме вільні радикали відіграють провідну роль в старінні організму. Вони окислюють клітини і викликають їх руйнування. Раніше проведені дослідження показали, що вільні радикали викликають розвиток злоякісних пухлин в тканинах печінки, нирок, серця.

Під дією базиліка відбувається відновлення порушених функцій внутрішніх органів і омолоджування організму в цілому. В результаті організм стає більш витривалим, легше справляється з дією різних несприятливих факторів.

Вчені радять частіше включати базилік в харчовий раціон, додаючи його в різні страви. Рослина володіє дуже приємним пряним запахом, що додає особливу пікантність їжі. У свіжому вигляді базилік використовують для приготування салатів, в сухому - додають в перші і другі страви.

Раніше було з'ясовано, що базилік містить речовини, що надають йому анальгетичні властивості. Застосування базиліка сприяє зниженню рівня холестерину і глюкози в крові. Саме тому медики радять активно використовувати цю пряність людям, які страждають від цукрового діабету, атеросклерозу або ішемічної хвороби серця.

U-News