Ситуацію в Україні та питання реверсного постачання газу зі Словаччини до нашої країни обговорив Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком. Увагу було приділено й перспективі безвізового режиму для України з ЄС. Олександр Турчинов висловив сподівання, що «скоро буде ухвалено пакет законів, який дасть змогу українцям вже найближчим часом їздити без віз до Європейського Союзу».

Обговорюючи перспективи енергопостачання, керівник парламенту наголосив, що для України «постачання газу є надзвичайно актуальним питанням. І реверс дасть змогу протриматися нашій країні у цих наджорстких умовах агресії з боку Російської Федерації».

Мирослав Лайчак наголосив, що Словаччина вважає дії Росії в Криму агресією, тому не визнає і не може їх визнати, повідомляє прес-служба Президента.

Про взаємодію у питаннях європейської інтеграції, зокрема про співпрацю в енергетичній галузі йшлося й під час зустрічі Мирослава Лайчака з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Домовлено активізувати консультації зі словацькою стороною за участі європейських інституцій щодо реалізації проектів із диверсифікації шляхів постачання природного газу до України. Арсеній Яценюк наголосив на важливості докладання максимальних зусиль для позитивного вирішення цього питання відповідно до положень Третього енергетичного пакета ЄС. А енергетичні відомства двох країн проведуть термінові консультації та здійснять спільну технічну оцінку наявних потужностей з транспортування газу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Окрему зустріч зі словацьким гостем провів і в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.   

Відділ новин
«Урядового кур’єра»