Герої АТО мають бути увічнені в пам’яті земляків. Так вирішили у місті Корюківці на Чернігівщині. І відкрили вМиколі Лущику було 38. Фото Сергія Бутка місцевому історичному музеї виставку, на якій представлено світлини воїнів, котрі боронять цілісність України, подаровані їм малюнки дітей Донбасу та розповіді про волонтерів, котрі допомагають українській армії. Почуття глибокої поваги і скорботи викликає світлина Миколи Лущика, рядового, навідника 3-го танкового взводу 1-ї танкової роти 1-го танкового батальйону, який загинув 22 серпня 2014 року під час ворожого мінометного обстрілу в Луганській області.

«Ми на Корюківщині добре знаємо ціну війні та миру. Майже 7 тисяч мирних жителів було знищено 12, 9 березня 1943 року. Це найбільший в Європі у роки Другої світової війни злочин — спалення нацистськими карателями населеного пункту. Ось ціна нашого знання про війну і мир. Тому ми підтримуємо сучасних захисників України, які оберігають нас від агресора», — сказала на відкритті виставки директор корюківського історичного музею Людмила Бабич.

«Експозицію виставки підготовлено за участю Корюківського військкомату, бійців та їхніх рідних, громадськості, волонтерів, редакції районної газети «Маяк» і за консультативно-методичної допомоги Українського інституту національної пам’яті», — додав представник цього інституту Сергій Бутко. Він зауважив, що Корюківська фабрика технічних паперів від початку АТО перерахувала на потреби військових близько двох мільйонівгривень. Усіх працівників, мобілізованих в армію з цього підприємства, його коштом екіпірували військовим спорядженням.

Жителі Корюківки з гордістю кажуть, що половина їхніх земляків, які нині боронять Україну, — добровольці.