У прес-центрі Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України на честь 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану за ініціативи корпункту «Урядового кур’єра» відбулася зустріч дітвори з ветеранами-афганцями і захисниками України — воїнами Збройних сил.

Вихованці Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей і діти запорізьких журналістів вітали ветеранів-афганців, а також героїв наших днів — учасників АТО й волонтерів, які надають величезну допомогу українським воїнам на передовій і в госпіталях.

Хлопчики й дівчатка спілкувалися із захисниками. Чимало дітей переселилися сюди із небезпечної зони: Краматорська, Макіївки, Дебальцевого. І вони не з чуток знають про жахи війни.

Хлопчики й дівчатка з інтересом спілкувалися із захисниками Вітчизни, фотографувалися з ними на згадку про зустріч. Фото надане автором

— Війна, яку спровокували в нашій країні, зачепила майже кожну родину, — розповів юним патріотам голова громадської організації ветеранів-інтернаціоналістів «Скала» Олександр Онищенко. — Ми разом повинні зробити все, щоб зупинити цю війну.

Учасники зустрічі підтримали голову Спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя Віктора Головченка, який переконаний, що мир можливий тільки після остаточної перемоги, після визволення територій від окупації. Запорізькі воїни у своїх виступах наголошували, що воюють за українських дітей, за їхнє світле майбутнє.

Після офіційної частини зустрічі юна художниця Юлія Дика провела для дітей майстер-клас з виготовлення оберегів для українських воїнів. Ці листівки з сердечними побажаннями повернутися живими і неодмінно з перемогою дітлахи вручили воїнам 55-ї артбригади, 92-ї бригади і волонтерам, щоб ті передали їх бійцям на передову.

— Дуже важливо, що в спілкуванні із захисниками України діти можуть самостійно сформувати правильне сприйняття і ставлення до ситуації на Донбасі, — зауважила начальник служби у справах дітей Запорізької ОДА Антоніна Матвеєва. — Спасибі корпункту «Урядового кур’єра» за такий внесок у справу патріотичного виховання молодого покоління.