Путін може піти з України, якщо Київ отримає військову допомогу від Заходу.

Про це пише президент Чиказької ради з міжнародних справ Іво Даалдер для The Financial Times, повідомляє 5 канал з посиланням на ZN.ua.

Ніхто не може сумніватися в тому, що останнім часом в Східній Україні спостерігається ескалація бойових дій при зрослої підтримки Москви. Путін хоче дестабілізувати Україну, щоб не дати Києву спрямуватися до Європи, йдеться у статті.

Він може мати більш широкі цілі: зберегти більшу частину Східної України під контролем Росії, створити сухопутний міст в Крим, або навіть створити новий об'єкт – «Новоросію», тим самим розчленувавши України, однак очевидно, що зараз російський лідер не збирається зупинятися, впевнений Даалдер.

«Тільки тоді, коли витрати для Росії стануть непомірно високими, Путін почне думати про вирішення цього конфлікту шляхом переговорів. Питання в тому, як збільшити ці витрати для Путіна», - йдеться в статті.

Автор переконаний, що вже настав час для того, щоб Захід надав Україні допомогу зброєю. За його словами, військова допомога повинна включати в себе летальну зброю, враховуючи велику кількість бронетехніки, яку російські військові розгорнули в Донецьку і Луганську, і жахливий стан зброї української армії.

Допомогти Україні з озброєнням повинні не тільки США, але й інші члени НАТО.