У читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К. Тимірязєва відбувся літературно-мистецький вечір з нагоди 120-ї річниці від дня народження фольклористки, етнографа, краєзнавця Насті Присяжнюк.  Як зазначила директор обласного центру народної творчості,  заслужений працівник культури Тетяна Цвігун, Настя Андріанівна була справжньою українською патріоткою, сподвижницею на ниві національної культури, гордістю Вінниччини.

Впродовж свого життя (1894 — 1987 роки) вона збирала, записувала та опрацьовувала найдорогоцінніші скарби народної творчості: майже 7 тисяч пісень, 4,5 тисячі народних оповідань, понад 50 тисяч прислів’їв та приказок, 2,5 тисячі загадок, голосінь, замовлянь і повір’їв, матеріали до народного сонника, легенди Погребища і навколишніх сіл району тощо.

Захід відбувся за сприяння управління культури і туризму обл?держадміністрації, обласного центру народної творчості, обласного краєзнавчого музею та відділу культури і туризму Погребищенської райдержадміністрації.