Про це йдеться у тексті звернення Високого представника, поширеному у п'ятницю Представництвом ЄС в Україні.

"Україна святкує своє національне свято: двадцять другу річницю своєї незалежності. У цей важливий момент національного святкування я дуже рада передати свої найтепліші вітання українському народові. Цей день є також приводом подумати над досягненнями України, над шляхом уперед та над її баченням свого майбутнього. Як незалежна країна Україна є господаркою своєї власної долі. ЄС як близький партнер України дуже зацікавлений у кроках, які вона здійснює, адже майбутнє наших двосторонніх відносин залежить передусім від вибору самої України», - йдеться у зверненні.

Перераховуючи здобутки незалежної України, Ештон наголосила, що наша країна, передусім, зміцнила свою державність та присутність на міжнародній арені.

«Провівши з ЄС переговори щодо Угоди про асоціацію, вона (Україна. - Ред.) створила прецедент для інших східних сусідів ЄС. Україна також була першою країною зі східних сусідів ЄС, що взяла участь в антикризових операціях, які відбувалися під проводом ЄС», - зазначила Високий представник Євросоюзу.

УКРІНФОРМ