Хіти цьогрічної виставки побутової електроніки CES (Consumer Electronics Show), яка проходить у Лас-Вегасі з 6 по 9 січня, – телевізори 4K, смартфони нового покоління з увігнутим екраном і новий автомобіль від фірми «Тойота».

G Flex 2 – другий смартфон з увігнутим екраном на системі Android від південнокорейської компанії LG. В цьому пристрої оригінальний зовнішній вигляд поєднується із потужним процесором. Екран – дещо меншого розміру, якщо порівнювати з попередньою моделлю, увігнутість екрану – теж меншою мірою виражена (компанія сподівається, що тепер пристрій буде зручнішим у користуванні). Корпус виготовлено з жорсткого глянцевого пластика, стійкого проти подряпин тощо.

«LG стала чи не останньою компанією, яка оголосила про випуск ґаджетів з увігнутим екраном, у даному випадку – смартфона. Це справді наостанніший ґаджет з-поміж тих, що їх можна побачити на цій виставці. Samsung цього тижня випустив компютер з увігнутим екраном для домашнього вжитку. Ще раніше компанія випустила телевізори, монітори, смартфони, звукові бари – все з увігнутим екраном. Справді, ці компанії намагаються зробити увігнутий екран неодмінним атрибутом багатьох пристроїв, цікавить вас це чи ні», – розповідає менеджер Дана Волмен.

Panasonic – японський гігант електроніки – також представив у Лас-Вегасі свою останню розробку у форматі 4K: смарт-телевізор на світлодіодах. За словами представників компанії, вони забезпечують яскравішу кольорову палітру і більшу чіткість чорної барви.

«Ми маємо справу з ситуацією, коли люди більше не прагнуть міняти свої старі телевізори на дуже сучасні та коштовні. Адже ці нові телевізори 4K – справді доволі дорого коштують. Тож більшість людей воліють відкласти покупку нового телевізора такого-от формату», – каже далі Дана Волмен.

На виставці в Лас-Вегасі свою новинку представила також фірма «Тойота»: серійну водневу модель автомобіля, де енергія виробляється в результаті хімічної реакції між воднем і киснем, а викидною речовиною є вода. Назва нової моделі – «Mirai» (у перекладі з японської – «Майбутнє»). 

Copyright © 2015 euronews