Традиційна телефонна «гаряча лінія», під час якої в Клубі Кабінету Міністрів на запитання громадян відповідав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік, засвідчила, що найбільше непокоять громадян тарифи на енергоносії, розрахунки споживачів за газ, вирішення трудових спорів на підприємствах енергетичної галузі.

Олександр Светелік наголосив на необхідності дотримуватися обмежень споживання електроенергії, зауваживши, що узгоджуватимуть тарифи на енергоносії з економічно обгрунтованим рівнем, водночас запроваджуючи механізм надання субсидій та нову систему компенсацій, адресної допомоги малозабезпеченим сім’ям відповідно до  соціальних стандартів. Крім того, регулюватимуть тарифи на газопостачання, за словами заступника міністра, після закінчення опалювального сезону.

Прокоментував і питання імпорту електроенергії до України. Він зазначив, що імпорт  здійснюють тільки тоді, коли енергосистема України не може в повному обсязі забезпечити потреби споживачів за рахунок власних потужностей. Наприклад, коли недостатні запаси вугілля на теплоелектростанціях. У нічний час імпорту не здійснюють взагалі, тому що вночі навантаження знижується і потреби забезпечуються повністю за рахунок атомних електростанцій.

Заступник міністра підкреслив, що завдяки вжитим міністерством заходам припинено відключення електроенергії.