Укртрансінспекція підтвердила чисельні факти експлуатації електропоїздів Hyundai з грубими порушеннями правил технічної експлуатації. 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УКРІНФОРМ.

«У ході перевірки за участю спеціалістів управління Укртрансінспекції виявлено чисельні факти експлуатації електропоїздів Hyundai з грубими порушеннями Правил технічної експлуатації залізниць України... Зокрема, у актах технічного стану електропоїздів Hyundai протягом січня-лютого 2014 року йдеться про наступне: «експлуатацію із виключеним тяговим двигуном, з люфтом валу малої шестерні редуктора, з витіканням мастила редуктора в районі малої шестерні 4-ї колісної пари» тощо», – йдеться у повідомленні.

Як кажуть в Укртрансінспекції, допущені порушення створили небезпеку для життя людей, загрозу безпеки руху та забрудненню навколишнього середовища.

Перевіркою також встановлено, що майже рік поїзди Hyundai взагалі працювали без ліцензії.

«З травня 2012 ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» в порушення ч. 5 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» надавала послуги з перевезення пасажирів електропоїздами HRCS2 Hyundai Rothem без ліцензії, яку отримала лише у квітні 2013», – кажуть в ГПУ.

Нагадаємо: за фактом експлуатації електропоїздів Hyundai з технічними несправностями, за наявності яких використання рухомого складу заборонено, ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).