ІНТЕРНЕТ. Адміністрація соціальної мережі «Вконтакте» спростувала чутки про швидке закриття найбільшої в рунеті соціальної мережі, які раніше з’явилися в ЗМІ та блогах, передає ТСН.

Зазначимо, на поточному тижня в ряді ЗМІ та соцмережах з’явилися повідомлення про те, що «ВКонтакте» незабаром буде закрита владою після того, як адміністрація ресурсу відмовилася блокувати опозиційні групи.

«Чутки абсолютно ні на чому не засновані. Це все нісенітниця», – заявив керівник прес-служби «ВКонтакте» Владислав Циплухін.

Нагадаємо, минулого тижня «ВКонтакте» відмовилася блокувати на вимогу ФСБ опозиційні групи в соціальній мережі, де, зокрема, обговорювалася підготовка мітингів, які відбулися 10 грудня.

Засновник і гендиректор соцмережі Павло Дуров також виклав у своєму Twitter-блозі повістку з прокуратури Петербурга з вимогою з’явитися для дачі пояснень.

«ВКонтакте» є найбільшою соціальною мережею в рунеті. На сторінках ресурсу зареєстровано понад 100 мільйонів акаунтів, щоденна аудиторія проекту – 28 мільйонів користувачів.