Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив План заходів з виконання Програми діяльності уряду та Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» у 2015 році. Передбачається, що результатом виконання плану стане стабілізація економіки, радикальна дерегуляція підприємницької діяльності, створення привабливого бізнес-клімату, реальна боротьба з корупцією, створення прозорої системи державних закупівель. Окрім цього, в документі прописано норми ефективного управління державною власністю, поступової децентралізації державної влади, зміцнення обороноздатності нашої держави. Закладено й основи для досягнення реальної енергетичної незалежності.

Як повідомив представникам ЗМІ на брифінгу в Адміністрації Президента міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, у Плані заходів з виконання Програми діяльності уряду та Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» синхронізовано виконання у 2015 році низки завдань. Серед них: Програми діяльності Кабінету Міністрів; Коаліційної угоди; Стратегії сталого розвитку «Україна-2020».

«Нарешті є документ — конкретний, покроковий, з чітким описом завдань, який повністю узгоджено з усіма міністерствами; 200 сторінок — там усе дуже докладно прописано: які реформи, хто відповідальний, в які терміни це все потрібно зробити. До речі, до компетенції Мінекономрозвитку належить близько 45% всіх завдань. Тож будемо діяти», — передає впевнені слова міністра його прес-служба.

Планується забезпечити реалізацію кожного із завдань, визначених стратегічними документами. Також передбачено розробку низки державних програм (передусім у сфері оборони, енергетики, розвитку культури, молодіжної політики).

Айварас Абрамовичус переконаний, що все це є основою для того, щоб у 2016 році відновився приток в Україну іноземних інвестицій і посилилась активність вітчизняного бізнесу. А ще

наступного року керівництво держави розраховує на відновлення економічного зростання.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»