Точні науки – інженерія, математика та інші, – шанс для молоді швидко знайти роботу. Проте студенти не поспішають вступати на відповідні факультети, чому? Яким чином зробити точні науки привабливішими для них?

Сінгапур: обговорення замість лекцій

Наньянський технологічний університет має один з найпотужніших інженерних факультетів у світі, проте кафедри мистецтвознавства та менеджменту медіа також не пасуть задніх. У НТУ піклуються як про точність, так і про творчість.

Науковий «експериментаріум» на Кіпрі

Кіпріот Вікен Тавітіан поставив перед собою завдання – зробити уроки з точних наук цікавими для дітей. Саме так у Нікосії розпочався проект «експериментаріуму». Чоловік підготував шоу самотужки з чистого аркуша, сьогодні про його інноваційний метод знають мало не в кожній домівці. Вікен демонструє фізичні явища, які ми спостерігаємо щодня, з гумором та захопленням, перетворюючи уроки на шоу.

«Кремнієва долина» Росії

Сколково – центр інновацій неподалік від Москви. Понад 2 мільярди євро передбачені у бюджеті країни на його розвиток до 2015 року. Російська «кремнієва долина», у якій сконцентровані інтелектуальний капітал та уся необхідна інфраструктура для повного занурення у розробку нових технологій. Сколковський інститут техніки та технологій, «Сколтех», розташований на території «кремнієвої долини» відкриє свої двері за рік. Планується, що до 2020 тут будуть навчатися 1200 студентів. Наразі пілотна група з 20 студентів вже проходить тестовий курс з інформаційних технологій та енергетики.

Copyright © 2013 euronews